Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oerap (groenten met geraspte kokos) recept
Oerap (groenten met geraspte kokos) recept

Oerap (groenten met geraspte kokos)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de boontjes af en laat ze 3 minuten in kokend water staan. Snijd ze daarna in kleine stukjes (dwars). Was de taugé goed, haal ze even door kokend water en laat ze uitlekken. Gebruik van de kool alleen de heel jonge blaadjes. Snijd de stronk weg. Deel de kool in vieren en snijd haar heel fijn. Schil de komkommer, deel hem in vier parten en snijd deze weer in de lengte door: haal het zaad eruit en snijd de repen in kleine stukken. Meng al deze groenten door elkaar in een diepe schaal. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kneus ze met de kentjoer, trassi, assem goela djawa, zout en djeroek poeroetblaadjes. Roer de geraspte klapper met de salam i n een wadjan op een lage warmtebron 3 minuten om en om. Doe de gekneusde kruiden erbij en meng alles flink dooreen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit oerap (groenten met geraspte kokos) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven