Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Koreaanse gepekelde kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kool grof en leg hem in een aardewerken kom.
Maak pekelwater van 3 eetlepels zout en het water en giet dit over de kool.
Leg iets zwaars op de kool zodat die onder water staat.
Als de kool geslonken is, giet die dan af maar bewaar het pekelwater.
Voeg de overige ingredienten toe en net zoveel pekelwater tot de kool onder staat.
Leg iets op de kool zodat die de komende dagen ook onder water blijft staan.
Zet de kool 5 dagen op een koele plek zodat fermentatie op gang kan komen.
Eet de kool zodra de smaak u bevalt. Bewaar afgedekt in koelkast.
De kool blijft wekenlang goed.

Serveersuggesties

Lekker als bijgerecht bij de rijsttafel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit koreaanse gepekelde kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven