Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Grootmoeders rode kool recept
Grootmoeders rode kool recept

Grootmoeders rode kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de buitenste, beschadigde bladeren. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke stronk. Schaaf de kool in fijne reepjes. Zet de groente op met een bodempje water met zout en kook ze ongeveer 30 minuten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in reepjes en roer deze door de rode kool. Voeg suiker en kruidnagelgruis toe. Laat de appels in ongeveer 10 minuten zacht worden. Meng het aardappelmeel met water tot een dun papje en bind hiermee de groente. Roer er de boter door. Proef of de rode kool zowel zout als zoet-zuur van smaak is en voeg zonodig nog wat suiker en/of azijn toe. Lekker met gekookte aardappelen en hachee!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit grootmoeders rode kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Grootmoeders rode kool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Voor Nederlanders is dit misschien lekker, maar niet voor mij. En in 1 uur lukt het zeker niet zoals het moet of heb je het over spruiten?
  Chris gaf dit recept op 19 oktober 2013 5 uit 5 sterren
 • 4 portie klaar in 45 min :d Super lekker met de appelkes
  Nadim gaf dit recept op 10 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven