Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde Turkse groenten recept
Gevulde Turkse groenten recept

Gevulde Turkse groenten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spitskool stronk eraf fijn snijden en 10 min. koken. Laten afkoelen. Pepers steel eruit draaien. Pitjes eruit. Kapje bewaren. Koken 10 min. in water. Aubergines uithollen, 10 min. koken en laten afkoelen. Ui en knoflook fijn snijden. Peterselie blaadjes van de stelen af. Blad fijn snijden, stelen bewaren. Rijst mengen met ui en knoflook en gehakt. Tomaten en olijfolie toevoegen. Kruiden met tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout citroensap. Aubergines en pepers vullen met het gehaktmengsel. Kapjes erop doen en in een pan met ruim kokend water leggen. Bord erop leggen zodat alles onder water blijft, dan deksel erop. 40 minuten koken. Bladeren van de spitskool spreiden en 1/2 eetlepel gehakt, peterselie erbij doen per blad. Oprollen en in een pan doen. De bodem van de pan is bedekt met afval van de spitskool en de stelen van de peterselie. Ook 40 minuten koken. Halverwege de kooktijd wat zout toevoegen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde turkse groenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven