Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde koolrolletjes met gehakt en cranberrycompote recept
Gevulde koolrolletjes met gehakt en cranberrycompote recept

Gevulde koolrolletjes met gehakt en cranberrycompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de buitenste lelijke bladen van de kool. Snijd een stuk van de onderkant van de kool. Snijd de koolbladeren los, verwijder de dikke nerven. Voor het hoofdgerecht worden 3 koolrolletjes per persoon gemaakt. 12 koolbladeren nodig, hangt af van de grootte van de koolbladeren. Zijn ze klein, dan heb je voor 1 rolletje 2 of 3 nodig. Maak het gehakt aan met het losgeklopte ei, de verkruimelde beschuiten en zout en peper en evt. nootmuskaat naar smaak. Was de cranberry's. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Breng in een grote pan zout water aan de kook en leg de 12 grote of ca. 18 kleine koolbladeren erin. Blancheer ze ongeveer 8 minuten, ze moeten beetgaar zijn, de frisgroene kleur moet zijn verdwenen. Schep de zacht geworden bladeren in een vergiet en laat ze uitlekken. Leg de bladen op een werkblad. Leg in het midden van een blad een bergje gehakt. Vouw de zijkanten over het gehakt naar binnen toe. Rol het koolblad om het gehakt op. Kleine bladen worden naast elkaar neergelegd, met de rand van de bladen op elkaar. Leg in het midden gehakt en vouw de bladen erom heen. Leg de koolrolletjs in een vuurvaste schaal. Giet bouillon in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Laat de koolrolletjes in ong. 40 minuten gaar worden. Bedek de koolrollen na 30 minuten met een laagje creme fraiche! Zet de schaal, zonder folie weer terug in de oven. Nu krijgt het geheel een mooi kleurtje. Serveer bij dit gerecht cranberrycompote. Kook de cranberry's met de suiker in een klein laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. De compote kan zowel warm als koud worden gegeten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde koolrolletjes met gehakt en cranberrycompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven