Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde koolbladeren recept
Gevulde koolbladeren recept

Gevulde koolbladeren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de bladeren van de kool. Kies de grootste en mooiste acht uit en blancheer die een 30-tal seconden in kokend gezouten water. Houd ze even onder koud water en leg ze op een doek. Snij nu de knoflook en de uien in fijne stukjes. Snijd de wortel in fijne reepjes en hak de rest van de kool in fijne stukken. Kruid het gehakt en meng er de helft van de uien en de knoflook door. Doe het ei erbij en verkuimel het brood. Doe het in de melk en voeg erbij. Alles goed doorkneden. Leg vervolgens deze vulling in de koolbladen, vouw ze dicht en rijg de randen aaneen met keukentouw. Laat daarna 1 liter water koken en voeg er het bouillonblokje aan toe. Voeg er de rest van de uien, de knoflook, de wortelen en de kool aan toe en kruiden met peper en zout. Leg nu de gevulde koolbladeren in de bouillon en laat dat 45 minuten sudderen. Haal de draden uit de kool. Leg de kool in een diep bord en overgiet met wat groentenbouillon.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde koolbladeren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven