Gevulde aubergines

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Koekenpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en snijd het steeltje eraf.
  2. Schil met een dunschiller in de lengte repen van de paarse schil af zodat er om en paarse en witten strepen van ca. 1 cm ontstaan.
  3. Verhit de in een braadpan en bak de op hoog vuur rondom bruin.
  4. Laat ze even afkoelen op keukenpapier.
  5. Verwarm de in een koekenpan, bak het gehakt hierin al omscheppend op hoog vuur lichtbruin.
  6. Schep de en de fijngesneden erbij, roer alles goed door elkaar.
  7. Laat nog even doorbakken.
  8. Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
  9. Snijd de in de lengte doormidden.
  10. Leg ze met het snijvalk naar boven in een braadpan.
  11. Verdeel het gehaktmengsel over de .
  12. Snijd de rest van de in mooie plakken.
  13. Garneer elke aubergine met een plak tomaat.
  14. Schenk 50 mililiter water bij de in de pan.
  15. Laat ze 25-30 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden.
  16. Lekker met rijst en een salade.
25
25
25

Variaties op Gevulde aubergines

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde aubergines
VariatieAantalGang
Gevulde aubergines2Lunchgerechten
Balgan (Gevulde aubergines)1Groentegerechten
Op z’n oosters gevulde aubergines1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%1440 kcal
Vetten
15 g.
21%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde aubergines