Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde aubergines recept
Gevulde aubergines recept

Gevulde aubergines


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aubergines en snijd het steeltje eraf. Schil met een dunschiller in de lengte repen van de paarse schil af zodat er om en paarse en witten strepen van ca. 1 cm ontstaan. Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergines op hoog vuur rondom bruin. Laat ze even afkoelen op keukenpapier. Verwarm de boter in een koekenpan, bak het gehakt hierin al omscheppend op hoog vuur lichtbruin. Schep de ui en de fijngesneden tomaten erbij, roer alles goed door elkaar. Laat nog even doorbakken. Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Leg ze met het snijvalk naar boven in een braadpan. Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines. Snijd de rest van de tomaten in mooie plakken. Garneer elke aubergine met een plak tomaat. Schenk 50 mililiter water bij de aubergines in de pan. Laat ze 27.5 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Lekker met rijst en een salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde aubergines recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven