Gegratineerde broccoli, bloemkool en wortels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Neem een grote pan met 2 liter water en een eetlepel en breng aan de kook.
  3. Ondertussen de en schoonmaken en in roosjes snijden.
  4. De in dunne plakjes snijden.
  5. Doe de en de in het kokende water en na 2 minuten ook de wortelschijfjes.
  6. Dit alles nog eens 3 minuten laten koken.
  7. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  8. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal en voeg de toe.
  9. Neem een pan en verhit de .
  10. Roer er de door(roux).
  11. Voeg langzaam de lauwe door (Goed blijven roeren om klonters te voorkomen).
  12. Voeg nu de bouillon toe.
  13. Aan de kook brengen en al roerend 4 minuten laten koken.
  14. Zet het vuur laag en roer er de helft van de door.
  15. Op smaak brengen met .
  16. Verdeel de saus over de groenten totdat alles bedekt is.
  17. Strooi de rest van de erover en zet 10 minuten in de oven op 190 graden C.
  18. om te gratineren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • kaas, groentebouillon, boter, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • kaas, melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gegratineerde broccoli, bloemkool en wortels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Weer een lekkere recept
Emma 10 april 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
174 kcal
8%696 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gegratineerde broccoli, bloemkool en wortels