Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gebakken sperziebonenmix met magere spekreepjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de sperziebonen 3 minuten voor. Snijd de ui en de paprika's in grove reepjes. Bak ondertussen de spekreepjes uit in een droge pan. Leg de reepjes apart en bak de voorgekookte sperziebonen op hoog vuur in het spekvet. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als er niet genoeg vet in de pan zit. Voeg na ± 5 minuten de paprika- en uireepjes toe en bak deze± 2 minuten mee. Ondertussen flink blijven roeren. Zet het vuur laag en voeg tijm en salie naar smaak toe. Proef of zout nog nodig is en draai wat peper naar smaak uit de molen over alles heen. Alles nog even omroeren. Klaar!

Serveersuggesties

In plaats van spekreepjes zijn zongedroogde tomaten in olie ook heel erg lekker. Gebruik dan wat olie uit de pot van de zongedroogde tomaten. De salie kan vervangen worden door bonenkruid.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gebakken sperziebonenmix met magere spekreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven