Gebakken bloemkool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De in niet te kleine roosjes snijden.
  2. De roosjes even voorkoken en na kookpunt afgieten en af laten koelen.
  3. Tijdens het afkoelen, de met de loskloppen in een beslagkom.
  4. De roosjes, met verdeelde porties, met een schuimspaan door het eimengsel dopen en even in de spaan laten uitdruipen en daarna met de paneermeel bestrooien, bijvoorbeeld in een platte ovenschaal.
  5. Daarna de met paneermeel bestrooide roosjes in een frituurpan of hajespan of wok, in de hete olie bakken tot ze lekker bruin en knapperig zijn.
  6. Lekker met gekookte aardappelen en een (runder)braadworstje of gewoon als borrelhapje.
25
25
25

Variaties op Gebakken bloemkool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gebakken bloemkool
VariatieAantalGang
Gebakken bloemkool in knoflookolie1Groentegerechten
Gebakken bloemkool1Groentegerechten
Gebakken bloemkool met haaskarbonade1Roerbakgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebakken bloemkool heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Leuke gerechten en leuk om ze te delen,maar als ik kijk naar de bereidingstijden dan vind ik het erg knap dat die zo kort zijn.Ik heb mijn tijd opgenomen vanaf het moment dat de bloemkool schoongemaak... Lees reactie
brenda101070 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%1032 kcal
Vetten
25 g.
36%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken bloemkool