

Gebakken aubergines met tomatensaus
- Griekenland
- Groentegerechten
- 4 portie(s)
- 20 minuten
- 30 minuten
- louca
Ingrediënten
- 2 middelgrote aubergines
- 10 centiliter olijfolie
- 5 gram zout
- 15 gram bloem
- 5 tomaten
- 5 teentjes knoflook
- 1 afgestreken dessertlepel suiker
- 10 centiliter witte wijn
- 1 rood pepertje
Bereidingswijze
Neem ondertussen ‘n 2de pan en verhit daarin een scheut olijfolie. Snipper de knoflook en het pepertje ragfijn en fruit ze beide even in de olie. Blussen met de wijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes. Voeg deze stukjes toe, samen met de suiker. Laat deze saus op een rustig vuurtje indikken. Roer af en toe even door. Breng tot slot op smaak met een beetje zout. Vet een ovenschotel in en leg daar als eerste de aubergineschijfjes in. Giet de tomatensaus daar overheen. Plaats in het midden van een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 à 30 min. bakken op 150°C. , totdat de aubergines de saus hebben opgenomen.
Meer Recepten
- Aubergines gevuld met lamsgehakt4 porties
40 minuten
amber - Gevulde aubergines8 porties
50 minuten
sinin - Balgan (Gevulde aubergines)4 porties
50 minuten
jaccor
Allergenen Informatie
Voor dit gebakken aubergines met tomatensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Groentegerechten
- Gebakken aubergines met tomatensaus