Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gado Gado recept
Gado Gado recept

Gado Gado


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dop de speziebonen maak ze vrij van oneffenheden en snijd ze daarna doormidden.
Neem een groentenpan en kook de sperziebonen in ruim water met zout gaar.
Voeg aan het einde van de kooktijd de tauge toe en laat deze voor 1 a 2 min. meekoken totdat deze beetgaar is.

Kneus en snijd de knoflooktenen klein en fijn. (apart bewaren)
Bak een handje pinda's in een koekenpan goudbruin en stamp ze daarna fijn in een vijzel. (apart bewaren)

Vul een pannetje met water (voeg wat zout toe bij het koken dan breken de eieren minder snel) voor de eieren en haal ze eruit als ze hard gekookt zijn, verder laten afkoelen met behulp van koud water.
Doe de eieren geschild in een diep bord en prak ze helemaal
fijn met een vork. (apart bewaren)

Kook in een halve pan water drie boillionblokjes. (apart bewaren)

Neem een steelpannetje en vul deze met een laagje water zet het op het vuur doe dan vier grote eetlepels pindakaas in het kokende water en blijf roeren todat het een smeuige saus wordt. Voeg hierna ongeveer
een kopje Ketjap manis toe en een flinke scheut koffiemelk,blijf weer roeren.
Laat het geheel rustig op een laag pitje doorkoken, voeg de bruine basterdsuiker toe en fijngesneden en gekneusde knoflooktenen met het knoflook poeder.

Als het geheel klonterig wordt voeg je al roerende scheutjes water met boullion toe totdat het geheel weer een mooie gladde saus is.
Voeg een eetlepel sambal toe en blijf nog even doorroeren op het laagste pitje. Houd het warm en voeg boullion toe zonodig, wees hiermee niet te zuinig. (apart bewaren en warmhouden).

Doe de sperziebonen en tauge op een bord samen met de witte rijst met deze groenten bovenop.
Doe de pindasaus weelderig over de sperziebonen met tauge en vervolgens garneren de geprakte eieren er over en daarna wat van de pinda's uit de vijzel.
Direkt opdienen.

Serveersuggesties

Dit gerecht kan ook heel goed koud gegeten worden bijv. bij een picknick. Kroepoek en Atjar zijn ook lekker bij deze specifieke schotel

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gado gado recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven