Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Couscous met aubergine en zoete aardappel recept
Couscous met aubergine en zoete aardappel recept

Couscous met aubergine en zoete aardappel


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Snipper de ui grof.
Schil de zoete aardappel en snij die in kleine blokjes en snij de aubergine in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui, aubergine en zoete aardappel lichtbruin. Voeg naar smaak de specerijen toe en bak 2 minuten mee. Voeg het bouillonpoeder / -blokje toe en giet er wat heet water over, totdat de groenten net niet onder staan (maximaal 350 ml) en laat koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
Bereid in de tussentijd de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar voeg ook citroensap en/of - rasp toe.
Voeg dan de kikkererwten toe en warm mee.
Voeg als laatst de couscous, wat extra citroensap (ongeveer 2 eetlepels), de spinazie / sla en eventueel wat extra olijfolie toe en roer goed door elkaar.

Serveersuggesties

Lekker met (Turkse) yoghurt met gemalen komijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit couscous met aubergine en zoete aardappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven