Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Courgette frietjes recept
Courgette frietjes recept

Courgette frietjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


De courgettes wassen, maar niet schillen. Snijd ze net als frietjes, maar niet te dun. Meng de bloem met zout en peper en doe dit mengsel in een plastic zak. Doe hierin de courgettefrietjes en schud goed, zodat de "frietjes" goed met de bloem in aanraking komen. Verhit de frituurolie in een diepe pan of wok en frituur hierin de courgettes in kleine hoeveelheden ongeveer 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm en frituur de rest van de courgettes. Vlak vr het serveren de "frietjes" weer in de olie frituren voor ongeveer 1 minuut. Even uit laten lekken en direkt serveren.

Serveersuggesties

Als je de frituurpan met mandje gebruikt, bestaat er de kans dat de "frietjes" aan het mandje blijven kleven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit courgette frietjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven