Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Caponata uit SiciliŽ recept
Caponata uit SiciliŽ recept

Caponata uit SiciliŽ


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Snij de aubergine door midden, kerf desnijvlakken in en bestrooi met zout. Laat 30 minuten liggen in vergiet of op keukenpapier. Spoel ze daarna af, dep ze droog en snij ze in blokjes van 2,5 bij 2,5 cm. Verhit de olie in gorte koekenpan of hapjespan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe. 5 minuten laten bakken, regelmatig roeren. Voeg aubergineblokjes toe. Nogmaals 5 minuten bakken. Voeg hierna alle ingrediŽnten toe, behalve de olijven en kappertjes en laat dit lekker doorwarmen. Snij de olijven in plakjes en laat de kappertjes uitlekken. Voeg beiden toe aan de Caponata. Laat alles nog even een kwartiertje lekker pruttelen, zodat het meeste vocht verdampt. Zout en peper erover en zet op tafel. Heerlijk met macaroni met kruiden en zalm of stukjes vlees. De Caponata kan ook koud worden geserveerd. Dan kun je hem gerust twee dagen van tevoren bereiden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit caponata uit siciliŽ recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven