Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccoli-kaastaart Provencale recept
Broccoli-kaastaart Provencale recept

Broccoli-kaastaart Provencale


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg. Maak de broccoli schoon en stoom hem 4 minuten in de stoomoven (of kook de broccoli -met de deksel van de pan af voor behoud van de groene kleur- beetgaar). Laat de broccoli rusten en rol met een deegroller op een bloem bestoven aanrecht de bladerdeeg plakjes, tot een lap uit. Vet met een beetje olie of boter de taartvorm in en bekleed deze met de lap bladerdeeg. Maak met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed de bodem van bladerdeeg met 2 grote plakken ham en strooi met de peper en zout molen over de ham naar smaak. Snijd de helft van de broccoli in stukjes en verdeel deze over de bodem. Dek de broccoli af met de helft van de plakjes kaas. Daarna deze handelingen herhalen. Dus weer 2 plakjes ham op de kaas leggen, peper en zout draaien molen, broccolistukjes erover heen en afdekken met de andere helft van de plakjes kaas. Klop nu van de eieren en de slagroom en de foelie en provencaalse kruiden een saus. Schenk deze voorzichtig over de taart zodat je niet morst op het aanrecht. Hierdoor krijgt de taart een mooie kleur. Zet hem in een klassieke voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. In een voorverwarmde combinatieoven met magnetron is hij in ong. 20 minuten gaar. Eet smakelijk. Lekker met een Caesar-salade met pijnboompitten. Of een Griekse geitenkaassalade met mosterd-honing dressing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccoli-kaastaart provencale recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven