Boulanger (Surinaamse aubergine)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. snipperen en fruiten in de .
  2. De gesneden of tomatenpuree meebakken.
  3. Het gehakt hierin los roeren cq.
  4. rul bakken.
  5. Op smaak brengen met of een bouillonblokje, zwarte , en .
  6. De boulanger in 2 helften verdelen (over langs) en inkervingen maken in het vruchtvlees.
  7. In water ± 10 minuten koken. (Ze mogen niet gaar zijn.
  8. Zodra ze beginnen te rimpelen uit het water halen).
  9. Het vruchtvlees van de voorgekookte boulanger-helften voorzichtig met een lepeltje uitscheppen.
  10. Er moet nog een laagje vruchtvlees in de boulanger overblijven.
  11. Het gehakt vermengen met het boulanger-moes.
  12. De boulanger-helften hiermee vullen.
  13. De rand vrijlaten.
  14. De vulling met een mesje glad maken.
  15. en desgewenst geraspte hierover strooien.
  16. Hier en daar een klontje erop doen.
  17. De boulanger in een beboterde vuurvaste schaal leggen.
  18. In een warme oven plaatsen en een korstje erop laten bakken.
  19. Er op letten dat ze niet "ploffen" door te lang bakken.
  20. U kunt dit recept ook met de gewone aubergine maken.
  21. De boelanger heeft echter van zichzelf meer smaak (vlees-smaak).
  22. Daarom zal het gerecht lekkerder zijn met de boulanger aubergine.
  23. Een ander verschil, behalve de kleur is, dat de boulanger van nature zachter is dan de gewone aubergine.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • margarine, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
157 kcal
7%628 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boulanger (Surinaamse aubergine)