Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkool-wortelcurry recept
Bloemkool-wortelcurry recept

Bloemkool-wortelcurry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst in 500 mililiter water met wat zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de bloemkool en deel hem in roosjes. Snijd grote roosjes eventueel in dikke plakken. Schil de wortels, was ze en snijd ze in schijfjes.
Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadlijsten, was de peper en hak hem fijn.
Verhit de olie in een grote wok of pan. Bak de bloemkool en wortels ca. 5 minuten al roerbakkend aan. Bak de korianderzaadjes en de peper kort mee. Stuif de kerrie er overheen en bak hem kort mee. Blus af met 375 mililiter water en breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken.
Was de koriander en hak hem grof. Roer hem met de crème fraiche door de curry. Breng op smaak met zout en peper en eventueel kerrie. Serveer de curry met de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkool-wortelcurry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven