Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bietjes met venkel en sinaasappel recept
Bietjes met venkel en sinaasappel recept

Bietjes met venkel en sinaasappel


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


De bieten koken zoals je gewend bent. Hou een klein laagje kookvocht achter, snij in plakken,hou ze warm. Je kunt ook oorgekookte,verpakte bieten nemen.
Snij venkelknol in plakken van ongeveer ½ cm… snijd de uiteinden (stengels) heel fijn en hou deze apart.
Zet venkelknol op met een beetje zout en de grove schil van een sinaasappel (ik heb het gewoon geschild als een appel). Kook de venkel ongeveer 8 minuten, uit laten lekken, sinaasappelschil wegnemen en een deel in hele fijne reepjes snijden en bij de bieten doen. Ook warm houden.
Snij van 1 sinaasappel de partjes er met een scherp mes tussenuit
Doe het sap van 1 sinaasappel bij de bieten met het kookvocht en doe daar de fijngesneden sinaasappelschil bij. Bind de bietjes met wat maïzena (ik heb arrowroot gebruikt).
Snij stevia fijn,roer deze door de venkel, hou een paar blaadjes over voor ganering.
De bietjes op een bord, daarna venkel eroverheen, doe de sinaasappelpartjes erbij en wat fijngesneden rauwe venkel. Maak af met wat steviablaadjes en/of citroenmeilisse.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bietjes met venkel en sinaasappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven