Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met zalmsteak recept
Asperges met zalmsteak recept

Asperges met zalmsteak


Ingrediënten


Bereidingswijze


De asperges schillen en de houtige einden afsnijden. Royaal zout water in een pan verhitten, de citroen en de boter hierin doen en de asperges hierin beetgaar garen. Vervolgens de asperges uit het vocht halen, laten uitlekken, 100 milliliter aspergevocht afmeten en wegzetten. De zalmsteaks onder koud sromend water afspoelen, droogdeppen, met citroensap en worchestersaus bedruipen, met zout, peper en cayennepeper kruiden, in een kom doen en minstens 1 uur in de koelkast marineren. De boter in een koekenpan verhitten en de zalmsteaks daarin bakken. Voor de saus het aspergevocht met het citroensap en de eidooiers in een vuurvaste schaal doen, kruiden met zout, peper en worchestersaus en au bain marie tot een schuim opkloppen. De mierikswortel toevoegen en de gesmolten handwarme boter er druppelgewijs doorroeren. De tomaten wassen en in schijven snijden. Bak de tomaten in wat boter en breng ze op smaak. Breng de asperges op smaak, leg ze op de borden met de gebakken tomaten en decoreer met de mierikssaus, de citroenschijven en basilicum.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges met zalmsteak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven