Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges met boerenham recept
Asperges met boerenham recept

Asperges met boerenham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges, 2 centimeter onder afsnijden. Schep de schillen in een ruime pan, zet ze onder met koud water en breng ze aan de kook. Laat de schillen 20 minuten op een laag vuur inkoken. Giet de schillen en het vocht door een zeef. Vang het vocht op en giet het in een grote pan. Leg de geschilde asperges in de asperge bouillon, bestrooi ze met suiker, witte wijn, zout en een kleine hoeveelheid nootmuskaat. Leg een schone theedoek over de asperges zodat ze onder het wateroppervlak blijven. Breng de asperges aan de kook en laat ze op een laag vuur 5 minuten doorkoken. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in het vocht verder doorgaren. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Smelt de boter in een pannetje, pel de eieren, maak de plakken ham los en besprenkel ze met gesmolten boter. Maak de ham in 3 minuten warm in de bouillon of aspergevocht. Verdeel de asperges over de borden, leg de ham half over de asperges, snijdt de eieren overlangs in tweeŽn en leg ze op de borden. Overgieten met de rest van de boter. Garneren met peterselie en nootmuskaat.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit asperges met boerenham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven