Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkool-hussel in de snelkookpan recept
Zuurkool-hussel in de snelkookpan recept

Zuurkool-hussel in de snelkookpan


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Bak de spekblokjes uit, houd de spekjes even apart en voeg de boter aan het spekvet toe. Snipper de ui en fruit die glazig in het spekvet mt de gesmolten boter. Bereid de instand-puree volgens voorschrift en voeg hieraan het mengsel van spekjes, ui, boter en spekvet toe. Snijd het zuurkoolspek in dikke plakken en gaar die vr in de magnetron (200 C, 1 minuut). Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en leg ze op het rooster van de snelkookpan. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in blokjes en leg die op de aardappelen. Knip de zuurkool wat kleiner en vlei ook de zuurkool in de snelkookpan. Leg de plakken zuurkoolspek en de pepertjes er losjes bovenop. Roer de honing door het water, schenk dit mengsel erbij en sluit de pan. Breng de pan op hoog vuur onder druk, temper dan het vuur en houd de druk er 7 minuten op. Neem onder koud stromend water de druk weg en verwijder de pepertjes en misschien wat vocht (wel even opvangen en later evt. toevoegen als de hussel te "stijf" blijkt te zijn). Leg het inmiddels gare zuurkoolspek op een vleesplankje en snijd het in forse dobbelstenen. Hussel (dus niet prakken!) de inhoud van de pan dooreen en voeg geleidelijk het puree-mengsel toe. Breng op smaak met zout en peper. Prik met een vork rondom in de rookworst, leg die op een vleesschaaltje in de magnetron en verwarm 1 minuut op de hoogste stand (230C). Snijd de worst in plakjes. Verwarm (of bereid) de jus en serveer de zuurkool-hussel op diepe borden met een kuiltje jus, het zuurkoolspek en de rookworst.

Allergenen Informatie

Voor dit zuurkool-hussel in de snelkookpan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven