Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Goulash recept
Goulash recept

Goulash


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem 1 kilo rundvlees , bv doorregen runderlappen. Snij die in niet te kleine blokken van zon 4 bij 4 cm. Of haal in Duitsland Goulashvlees je kunt daar kiezen, kies varkens wanneer je dat beter past of desnoods gemend. Wat je zelf het lekkerste lijkt.
Zorg dat je het vlees zon 20 minuten voor je gaat bakken uit de koelkast haalt en het op kamer temp. laat komen. Doe het in een schaal en wrijf het in met worcestersaus doe er vervolgens zout en peper bij. Pak een tweede schaal en doe daar wat bloem in en voeg het vlees er beetje bij beetje toe onder wat draaien met de schaal . Zorg dat het vlees aan alle kanten flink onder de bloem zit. Maar schud overtollige bloem van het vlees het moet zo zijn als bij kibbeling.
Pak het liefste een gietijzeren pan of anders een braadpan met een flinke dikke bodem. Je gaat nu nl. het vlees bakken en door de bloem zal het vlees gaan vastplakken aan de pan. Bij een goede pan is dat geen punt maar je wilt niet dat straks alles aan de pan plakt. Ok boter of boter en olie in de pan en op een hoog vuur aanbraden. Je ziet nu dat het gaat plakken aan de bodem. Geen punt zodra we straks vocht toedienen komt dat allemaal goed. Neem ongeveer liter bouillon of water en voeg daarvan nu liter aan het vlees toe. Roer flink over de bodem zodat alle resten loslaten het vlees moet nu in een wat dunne saus liggen. Voeg anders de rest van het vocht toe. Voeg nu ook de 2 laurierbladeren en pimentkorrels toe. En uiteraard een flinke eetlepel zoete rode paprikapoeder en een theelepeltje kummel of karwijzaad. Verder voor de pittige kant een klein beetje scherpe paprikapoeder of chilipoeder.
Fruit nu in een andere pan 2 uien en de knoflook even aan en voeg ook toe aan het vlees. Laat het geheel op een klein pitje rustig pruttelen maar vergeet niet regelmatig te roeren en schraap goed de aangekoekte resten van de bodem anders heb je straks een bittere aangebrande smaak aan je goulash zitten. Laat de goulash niet te dik worden is de goulash te dun haal dan even de deksel van de pan zodat het vocht wat kan verdampen.
Let op wanneer het vlees zacht geworden is want zodra dat het geval is komt de volgende zet. Snij een liefst gezouten zure augurk in stukjes van 2 bij 2 cm. En voeg toe. Je kunt de augurk ook eerder toevoegen want het zuur zorgt dat het vlees eerder gaar wordt. Snij een rode paprika en een halve groen paprika fijn in stukken van 3 bij 3 cm. Voeg dit nu toe. De goulash is klaar als de paprika gaar en zacht is. Verwijder nu het laurierblad en het is wel even zoeken maar ook de pimentkorrels.
Waar moet je op letten. De truc is om regelmatig te proeven en vlak voor je opdient te proeven of de smaken nog steeds kloppen. Je moet uiteraard vlees en de paprika goed proeven maar ook een lichte knoflooksmaak en de kummel. Vindt je een van die smaken niet helemaal terug voeg dit dan als nog in gemalen vorm toe en laat nog even staan.

Serveersuggesties

Heb je liever goulashsoep voeg dan nu meer bouillon toe en eventueel kun je er dan voor kiezen om dan ook tomaten en wortel mee te laten koken. In zon goulashsoep horen natuurlijk ook in blokjes gesneden aardappel, maar als je die toevoegt zullen die weer het zout opnemen dus hou dat in de gaten. Verder eet het gewoon zoals je lekker vind en of dat nu is als soep , of met aardappels of met brood of op een aardappelpannenkoek. Laat het je goed smaken ! In Polen eten ze ook goulash op een grote aardappelpannenkoek zie hier voor het recept verderop op deze site.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit goulash recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Goulash heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

 • Hallo Joke ik geloof dat ik het weet, ik doe er runderbouillon bij, maar als jij dat van een bouillonblokje pakt zit daar zout in. Zit daar misschien het teveel?
  HuibV gaf dit recept op 11 januari 2015 5 uit 5 sterren
 • Sorry Joke voor de late reaktie. Ik zie het nu pas. Ik begrijp niet precies waar het zout er dan te veel in gekomen is maar weet wel een oplossing. Schil een paar aardappels en gooi die gewoon in het ... Lees reactie
  HuibV gaf dit recept op 9 januari 2015 5 uit 5 sterren
 • Wat moet ik doen als mijn goulash te zout is?
  Joke gaf dit recept op 15 oktober 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven