Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde kip in braadzak recept
Gevulde kip in braadzak recept

Gevulde kip in braadzak


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 C. Vul de buikholte met de stukken limoen. de doorgesneden knoflookteen, kruiden en olijven. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Bestrijk de kip rondom met olijfolie en bestrooi met zeezout en lekker veel vers gemalen peper. Doe de kip in de braadzak en laat in het midden van de oven gaar worden. Reken ongeveer 30 minuten per 500 gram kip, dat is de ideale oventijd. Laat de kip als deze uit de oven komt, even rusten vr het aansnijden.

Serveersuggesties

De braadzak is weer een beetje terug van weggeweest. Terecht. want hij is handig om te gebruiken bij de bereiding van een hele kip. De kip kan niet verbranden, niet uitdrogen n de oven blijft schoon ! Wie een groot knoflookliefhebber is, kan de kip inwrijven met uitgeperste knoflook.

Allergenen Informatie

Voor dit gevulde kip in braadzak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven