Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoetzure kippenbouten uit de oven recept
Zoetzure kippenbouten uit de oven recept

Zoetzure kippenbouten uit de oven


Ingrediënten


7

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 C.

Leg de kippenbouten op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de kippenbouten kruislings in. Besprenkel de kip met olijfolie en bestrooi met de kerriepoeder, chilivlokken, de helft van de rozemarijn en een beetje zout en versgemalen peper. Masseer de specerijen goed in de kippenbouten. Bak de kip in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Rasp de schil van een limoen boven een kom. Halveer de limoen.
Voeg het sap van de limoen, twee eetlepels olijfolie, honing en de knoflook toe aan de kom met limoenrasp en meng goed door.
Haal de kip uit de oven en giet de saus over de kip. Bak de kip nog circa 5 minuten in de oven.

Krieltjes:

Verdeel de krieltjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, strooi de resterende rozemarijn erover en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Gebakken groente:

Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen.
Pel en snijd de uien in grove parten.
Snijd de courgette in halve maantjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de courgette en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Breng de groente op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren.

Serveersuggesties

Verdeel de kippenbouten, krieltjes en de gebakken groente over borden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoetzure kippenbouten uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven