Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Toscaanse kipfilet uit de oven recept
Toscaanse kipfilet uit de oven recept

Toscaanse kipfilet uit de oven


Ingrediënten


18

Bereidingswijze


Snijd de parmaham in reepjes. Was de rozemarijn en hak hem fijn. pel en snipper de uien en de knoflook.
Dep de kipfilets droog. Breng op smaak met zout en peper, wentel de kip door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een grote pan. Bak er de kipfilets 2- 3 minuten per zijde in en neem ze uit de pan.
Bak de ham in het bakvet knapperig. Bak de rozemarijn, de ui en de knoflook circa 3 minuten mee. Blus af met de wijn en de balsamicoazijn.
Breng aan de kook en kook in tot de helft, voeg de gepelde tomaten inclusief sap toe en breng aan de kook. Kook circa 20 minuten op laag vuur en maak met een spatel de tomaten kleiner.
Was de tomaten en snijd ze in vieren. Voeg de tomaten circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en gaar mee.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker en schenk het in een ovenschaal. Leg de kipfilets erin. Bak circa 27.5 minuten in de oven.

Serveersuggesties

Lekker met aardappelpuree.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit toscaanse kipfilet uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven