Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tori jibu-nu recept
Tori jibu-nu recept

Tori jibu-nu


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het kippenvlees droog met keukenpapier en snijd het in plakken van 5 cm met een dikte van 2,5 cm. Haal elke plak door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Neem van de Chinese kool 6 gave bladeren. Laat de bladeren gedurende 3 minuten in licht gezouten heet water blancheren. Spoel ze daarna af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Leg de bladeren hierna op elkaar. Snijd ze eerst in de lengte in 4 stukken en daarna elk stuk in de breedte ook in 4 stukken, zonder de stapeltjes van elkaar te halen. Leg deze stapeltjes op de bodem van een pan. Breng in een andere pan sherry, bouillon en de sojasaus aan de kook. Los de suiker hierin op. Schenk de helft van dit mengsel in de pan met koolbladeren en breng de inhoud van deze pan opnieuw aan de kook. Temper de warmtebron en laat het gedurende 10 minuten zachtjes koken. Breng de rest van het bouillonmengsel in de andere pan aan de kook en voeg de plakken kip toe. Laat ze gedurende 5 6 minuten zachtjes doorkoken. Schep alles van tijd tot tijd even om. Verdeel de stapeltjes koolbladeren over 4 borden en leg de gekookte kip ernaast. Strooi een beetje geraspte gemberwortel over het kippenvlees.

Allergenen Informatie

Voor dit tori jibu-nu recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven