Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse kerriekip recept
Surinaamse kerriekip recept

Surinaamse kerriekip


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Spoel ze af onder koud stromend water en verwijder de velletjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwarm de olie in een ruime braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan. Als ze niet in 1 pan passen, braad de drumsticks dan in 2 delen of in 2 pannen tegelijk. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak 1 minuut mee. Roer de Surinaamse kerrie door 300 mililiter heet water en schenk dit in de pan. Voeg de aardappelen toe en laat alles afgedekt 37.5 minuten sudderen tot de kip en de aardappelen gaar zijn. Roer de ketjap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Strooi de bladselderij erover en serveer met de bijgerechten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit surinaamse kerriekip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven