Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Stroganoff


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd vlees in dunne reepjes. Snijd de zure augurken in kleine blokjes en snipper de uien en champignons in kleinere stukken. Doe alles samen in een kom. Meng met de andere ingrediŽnten en laat een paar uur marineren in de koelkast.

Neem het vlees uit de koelkast, verwarm een pan met een beetje olie, doe het vleesmengsel daarin en bak van alle kanten. Als het vlees bijna klaar is, voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper en laat voor een tijdje sudderen. Bak ondertussen de frietjes, of kook de rijst.

Verdeel het vlees in schalen of op de verwarmde borden en serveer met rijst of frieten (of met allebei) en een goed gekoeld glas wijn of bier.

Serveersuggesties

Over stroganoff is voor de eerste keer ooit in het Russisch kookboek van Elena Molochovec geschreven die stroganoff als rundvlees met mosterd, room, bouillon, ui en champignons heeft beschreven. Kip was voor stroganoff pas veel later in BraziliŽ gebruikt, waar men bij de kip de lokale tomatenpuree (de toenmalige equivalent van ketchup van vandaag) heeft toegevoegd. Vandaar was stroganoff verspreid naar de VS en Engeland.

Allergenen Informatie

Voor dit stroganoff recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Stroganoff heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Recept is lekker maar het is totaal geen russische recept!
    Nancy gaf dit recept op 29 januari 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven