Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaanse kippenlevertjes met sherry recept
Spaanse kippenlevertjes met sherry recept

Spaanse kippenlevertjes met sherry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kippenlevertjes. Verwijder de groene stukjes en andere onregelmatigheden met een scherp mes. Meng in een grote kom de paprikapoeder, knoflook, zout en peper en schep de levertjes hier doorheen. Laat ze even staan om iets in te trekken, geeft een betere smaak. Verhit dan 50 gram boter in een grote braadpan en bak hierin de kippenlevers tot ze bruin kleuren. Doe ze daarna in een voorverwarmde schaal. Voeg de uit toe aan de pan met braadvocht en bak hem op een laag vuur tot hij zacht is. Draai daarna het vuur weer hoger, voeg de azijn en de suiker toe en roer tot alle vocht bijna verdampt is. Voeg de bouillon toe en laat hem weer inkoken tot de helft. Verdeel de resterende boter in kleine klontjes en klop deze door het vocht, zodat dit enigszins bindt. Breng de saus op smaak en schenk hem over de levertjes. Serveer ze in een grote schaal. Met voor een ieder een klein vorkje.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spaanse kippenlevertjes met sherry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven