Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Smoor van kip recept
Smoor van kip recept

Smoor van kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


De stukken kip fruiten in de margarine samen met de gesnipperde ui, uitgeperst knoflookteentje en het bouillonblokje. Zoveel water toevoegen tot de kip onder staat, zoveel ketjap erbij doen dat het donker gekleurd is en wat peper, nootmuskaat, kruidnagel, suiker en zout van elk 1 theelepel toevoegen. Zachtjes koken tot het vlees gaar is. Kook intussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in de koekenpan. Vlak voor het opdienen plakjes gebakken aardappel bij de kip roeren. Serveren met warme rijst. Zet ketjap, sambal en seroendeng op tafel voor de liefhebbers. (u kunt ook evt. stukjes rode paprika met de ui en het vlees mee fruiten).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit smoor van kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven