Saté van kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een vingerkootje.
  2. Pel en pers voor de marinade 3 , roer 5 eetlepels erdoor en marineer hierin het vlees ongeveer een halfuur.
  3. Leg houten satstokjes enige tijd in koud water.
  4. Rijg circa 5 blokjes vlees aan elke pen en rooster ze boven een houtskoolvuurtje in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Pel voor de satesaus de en snijd ze in dunne plakjes.
  6. Frituur ze krokant in 1 eetlepel .
  7. Wrijf 1 teentje schoongemaakte knoflook en rawits met de gebakken 's, de trasi, de helft van de gebakken , 1 eetlepel en naar smaak in de cobek fijn.
  8. Doe de kruidenpasta in een schaal en roer de rest van de en het jeruk-limosap erdoor.
  9. Vermeng de sate met de bereide saus en strooi de achtergehouden krokante erover.
25
25
25

Variaties op Saté van kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Saté van kip
VariatieAantalGang
Saté van kip met een mandarijnsausje1Gevogelte
Sate van kippengehakt1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
  • ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
504 kcal
25%1008 kcal
Vetten
16 g.
23%32 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%2 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Saté van kip