Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Saté van kip recept
Saté van kip recept

Saté van kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes ter grootte van een vingerkootje. Pel en pers voor de marinade 3 teentjes knoflook, roer 5 eetlepels ketjap manis erdoor en marineer hierin het vlees ongeveer een halfuur. Leg houten satstokjes enige tijd in koud water. Rijg circa 5 blokjes vlees aan elke pen en rooster ze boven een houtskoolvuurtje in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar. Pel voor de satesaus de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Frituur ze krokant in 1 eetlepel olie. Wrijf 1 teentje schoongemaakte knoflook en rawits met de gebakken pinda's, de trasi, de helft van de gebakken sjalotjes, 1 eetlepel olie en zout naar smaak in de cobek fijn. Doe de kruidenpasta in een schaal en roer de rest van de ketjap manis en het jeruk-limosap erdoor. Vermeng de sate met de bereide saus en strooi de achtergehouden krokante sjalotjes erover.

Serveersuggesties

Lekker met rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit saté van kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven