Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sappige geroosterde kip met knoflook recept
Sappige geroosterde kip met knoflook recept

Sappige geroosterde kip met knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 160 graden
leg een groot stuk vetvrij of bakpapier in het midden van een rooster
Het moet groot genoeg zijn om de kip mee in te pakken.
Kruid de kip met zout en peper, vul met de helft van de citroenschijfjes en leg met de borstzijde naar boven in het midden van het papier.
Strooi de knoflookschijfjes en tijmtakjes gelijkmatig over de kip. Verspreid de resterende citroenschijfjes op de kippenborst.
Vouw het papier om de kip als een los pakketje Bak de kip in de voorverwarmde oven gaar in ca. 1 1/2 -2 uur of net zolang tot de sappen niet meer roze zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sappige geroosterde kip met knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sappige geroosterde kip met knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Zou de kip met citroen en knoflook ook vervangen kunnen worden door een hele parelhoender?
    Thomas gaf dit recept op 15 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven