Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roti kipfilet recept
Roti kipfilet recept

Roti kipfilet


Ingrediënten


15

Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe deze in een kom.
Pers 2 of 4 tenen knoflook en voeg deze toe aan de kip.
Voeg ook een scheut olijfolie aan de kip toe, samen met een ruime hoeveelheid van de massala en wat peper en zout.
Roer de kip nu goed door en dek vervolgens de kom af met vershoudfolie.

Schil de aardappelen en snijd deze in middelgrote stukken.
Doe de aardappelen in een pan met water en breng dit tezamen met een aantal blokjes kippenbouillon aan de kook (bouillon mag goed sterk zijn).

Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 a 4 cm.
Breng deze aan de kook en kook ze een paar minuten. Giet ze af voordat ze zacht worden!

Giet nu ook de aardappelen af voordat ze echt gaar zijn!
Maar let op!
Vang de kippenbouillon van de aardappelen op in een maatbeker.
Kook en pel hierna 4 eieren.

Warm nu een wok of hapjespan op en fruit hierin een fingesnipperde ui (of 2).
Bak de stukjes kip even mee zodat deze rondom een beetje bruin zijn.
Voeg nu een blikje tomatenpurree toe en roer deze door de kip heen.
Voeg nu een gedeelte van de kippenbouillon toe aan de kip en breng dit aan de kook.
Voeg nu ook de aardappelen toe.
Strooi een geruime hoeveelheid massala en een beetje komijnzaad, kurkuma en peper over het mengsel.
Laat het geheel zachtjes pruttelen met de deksel erop en voeg telkens een beetje water toe om de saus niet te droog te laten worden (het zetmeel van de aardappelen in de bouillon zal de saus binden).
Strooi zo nu en dan nog wat massala over de mix (je kan er niet snel te veel overheen doen).
Voeg als de aardappelen bijna gaar zijn de boontjes toe en laat deze mee garen.
Warm op het eind de gepelde eieren toe aan het geheel en laat deze mee opwarmen en de kleur van de kerrie op nemen.

Warm intussen de rotiplaten op in een voorverwarmde oven of koekenpan.
Serveer nu het rotimengsel op het bord naast de warme opgevouwen rotiplaat!

Serveersuggesties

Voor de liefhebbers: voeg Surinaamse sambal toe aan het geheel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roti kipfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roti kipfilet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies

  • Simpel lekker recept.
    `Paul gaf dit recept op 28 februari 2016 4 uit 5 sterren
  • Ik heb deze al eens eerder gemaakt en smaakte heerlijk. Vandaag ga ik hem weer maken. Ik heb vorige keer kipfilet gebruikt, dat is wel makkelijk eten. Maar zal het eens met drumsticks proberen. Heb da... Lees reactie
    Yvonne gaf dit recept op 20 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Bedankt voor het recept. Ik heb het met kalkoenfilet gemaakt en zonder het ei. Was erg lekker. Volgende keer ga ik wel meer masala erin doen. @Esther: dit soort recepten hebben geen vaste hoeveelhe... Lees reactie
    Nitzan gaf dit recept op 21 januari 2014 4 uit 5 sterren
  • Wil het graag proberen maar welke hoeveelheden gebruik je van wat?
    Esther gaf dit recept op 15 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Maar dat is met Kippenpoten/drumsticks toch veel lekkerder. Die geven veel meer smaak.
    Sharon gaf dit recept op 15 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven