Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roergebakken eend met kousenband recept
Roergebakken eend met kousenband recept

Roergebakken eend met kousenband


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de bonen schoon, snijd ze in stukken van 4 centimeter en kook ze beetgaar in een pan met ruim kokend water. Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Verwijder het vet van de eend en snijd ze in dunne plakjes. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakken. Snijd de spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de limoen schoon, schil hem dun en snijd de schil in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en verhit de currypasta totdat hij gaat geuren. Roerbak de eend in 5 minuten op hoog vuur goudbruin. Schep de gemberwortel met 1 eetlepel limoenreepjes, de spaanse peper en bonen erdoor en roerbak alles nog 3 minuten. Breng het gerecht op smaak met de vissaus en suiker. Schep het gerecht in een schaal en strooi het basilicum erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roergebakken eend met kousenband recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven