Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pom Tajer recept
Pom Tajer recept

Pom Tajer


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Voorbereiding: Ontdooi de zak pomtayer een hele dag buiten de koelkast. Was de kip en droog de stukjes af met keukenpapier. Bak ze een voor een bruin in hete zonnebloemolie en schep ze uit de pan. Snijd de uien en bleekselderij, plus blad, in kleine blokjes en start met roerbakken. Voeg na 7 minuten de gepelde tomaten toe en kook het geheel tien minuten onder regelmatig roeren gaar. Voeg de bouillonblokjes en de suiker toe en maak het geheel af met de gemalen zwarte peper. Laat de gebakken kip in de tomatensaus 30 minuten garen. Dit geheel mag best stevig hartig smaken omdat het de basis vormt voor de pomtayer (soms lukt dat niet alleen met bouillonblokjes, voeg dan naar smaak een snufje zout toe). Snijd ondertussen de bladselderij in hele fijne stukjes en pers de sinaasappel en de citroen uit. Meng de pomtayer in een grote schaal met de piccalilly, bladselderij en het mengsel van sinaasappel en citroensap. Voeg, als de kip gaar is, de helft van de saus bij de gemarineerde pomtayer en breng zo met de saus het mengsel op smaak. Beboter de pomblik of ovenschaal en plaats een laagje pomtayer in de blik. Doe nu, in een tweede laag, alle kip en wat saus erbovenop. Daarna weer een dikke laag pomtayer. Druk de substantie goed aan en maak de bovenkant van de pom af met een laagje saus. De saus bovenop is belangrijk want dan ontstaat een bruine korst als de pom gaar is. Prik na 0,5 uur op 220 graden C. daarna 1 uur op 180 graden C. met een vork of mes in de pom. Komt er een lichtbruine/goudgele substantie uit dan is het gaar. Zorg dat je voldoende saus overhoudt om als jus bij de rijst te serveren. Tip: gebruik voor het aanbraden en voor het bereiden van de kip voldoende zonnebloemolie om, als alle ingrediŽnten zijn toegevoegd, een royale hoeveelheid saus voor de pom en voor de jus beschikbaar te hebben.

Allergenen Informatie

Voor dit pom tajer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pom Tajer heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.8 / 10 in 10 recensies

  • Goed recept, vond het alleen een beetje te zuur van smaak. Gebruik nu alleen de sinaasappelsap.
    Shalita gaf dit recept op 11 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb zelf een pom gemaakt met rundergehakt het was super lekker ik dacht om iets anders te maken dan elke keer kip met pom persoonlijk ben ik nieuwsgierig en hou van experimenteren van andere combin... Lees reactie
    Johan Jhagroe gaf dit recept op 7 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik ben vegetariŽr en ik maak heerlijk vegetarisch pom.
    Laila gaf dit recept op 2 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • Mijn moeder gebruikt sinaasappel, chinese vruchten en ook picadilly. Iedereen doet het op zijn eigen manier :) Heerlijke pom die er altijd uit de oven komt.
    Sas gaf dit recept op 17 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Goed recept, maar de piccalilly? Mijn oma (surinaams) deed er nooit piccalilly bij en na proberen vond ik het er niet echt bij passen. Wel deed ze er altijd spek (zuurkool spek zei ze was het beste) b... Lees reactie
    Stephanie gaf dit recept op 27 oktober 2012 4 uit 5 sterren
  • Ik begrijp niet waarom men altijd originele recepten moet verkrachten. Piccalilly hoort helemaal niet in pom. Geeft het dan een andere naam, maar noem het geen pom. In pom hoort sinaasappelsap of sap ... Lees reactie
    Gino gaf dit recept op 22 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Altijd lekker, ik doe het ook weleens anders met kipfilet ... altijd lekker pom. In je receptoverzicht ben je trouwens je sinaasappel vergeten in het lijstje van ingrediŽnten.
    Frank gaf dit recept op 30 juni 2012 5 uit 5 sterren
  • Pom is altijd lekker. Ik doe er ook Chinees zuur in, uit dat blauw witte blikje. Dat snijd ik in kleine stukjes en dan 2/3 potje piccalilly er bij. Heerlijk.
    Marlon gaf dit recept op 27 oktober 2011 5 uit 5 sterren
  • Goed recept voor pom ik doe er zelf nog chinese piccalily bij en zoutvlees voor net dat beetje extra.
    Bezoeker gaf dit recept op 25 augustus 2011 5 uit 5 sterren
  • Super recept! Ik gebruik voor het gemak alleen kipfilet, maar dat doet weinig af aan de smaak. Echt een aanrader!
    Bezoeker gaf dit recept op 14 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven