Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Parelhoen uit de oven recept
Parelhoen uit de oven recept

Parelhoen uit de oven


Ingrediënten


147

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180°C of bij hete lucht op 160°C. Wrijf de parelhoen in met wat peper en zout. Kruid ook de binnenzijde met zout, peper en tijm. Bind de vleugels en poten bijeen met keukengaren. Schil de groenten en snijd ze klein. Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de parelhoen rondom aan. Voeg de groenten toe en bak ze even mee. Blus dan af met de gevogeltefond. Voeg de witte wijn toe, de rozemarijn de salie en de kervel. Doe alles over in een braadslee of ovenschotel. Dek af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de voorverwarmde oven. Laat 70 à 90 minuten garen. Neem de parelhoen uit de oven en houd hem warm. Giet de braadjus door een zeef en doe in een pannetje. Voeg de koksroom toe en bind hem lichtjes met aangemaakte maïzena. Breng nog even op smaak met ev. wat zout of peper. Verwijder het keukengaren en verdeel de parelhoen in stukken. Verdeel de stukken over 2 of 3 voorverwarmde borden en bedruip royaal met de saus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit parelhoen uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Parelhoen uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Prachtig recept! Mooi uitgebalanceerd...
    Jurgen gaf dit recept op 23 oktober 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven