

Parelhoen met calvados
Ingrediënten
- 1 parelhoen
- zout
- vers gemalen peper
- 125 gram boter
- 2 grote goudreinetten
- 1 eetlepel calvados
- 1 0,5 deciliter cider
- 1/8 liter (ongeklopte) slagroom
Bereidingswijze
Braad de parelhoen in een braadpan in de boter aan alle kanten licht
goudbruin, boven niet al te fel vuur. Keer regelmatig en bedruip regelmatig met braadvocht.
Snijd de resterende 1,5 appel in plakken. Neem de vogel na een half uurtje uit de pan en leg de plakken appel in de braadboter. Zet de parelhoen op de plakken appel, temper het vuur tot laag en laat de parelhoen, nu met een deksel schuin op de pan, nog een drie kwartiertjes sudderen.
Verwarm een lepel calvados boven een gasvlam en houd dan de lepel schuin totdat de vlam erin slaat. Laat de brandende calvados over de parelhoen lopen en laat de vlammetjes rustig uitbranden( let op dat de afzuiger niet aanstaat!). Neem de vogel uit de pan. Giet de
cider bij het braadvocht en meteen de iets voorverwarmde slagroom. Roer goed door, leg de parelhoen er weer bij en laat het geheel nog enkele minuten sudderen.
Laat de saus niet meer aan de kook komen.
Serveersuggesties
Lekker met gecarameliseerde witlof en aardappelpuree.
Meer Recepten
- Parelhoen met zoete appel-abrikoosvulling en honingjus4 porties
2 uur en 20 minuten
estherdanielle - Parelhoen met sjalotjes4 porties
45 minuten
lucyvader - Parelhoen uit de oven4 porties
5 uur en 10 minuten
lucyvader
Allergenen Informatie
Voor dit parelhoen met calvados recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Parelhoen met calvados