Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paprikakip met feta recept
Paprikakip met feta recept

Paprikakip met feta


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paparika's in blokjes.
Dep het vlees droog en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets 2- 3 minuten per kant.
Neem uit de pan.
Bak de ui, de knoflook en de paprika's ca. 3 minuten in het bakvet. Roer de ajvar erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Kook de rijst volgens aanwijzing verpakking in water met wat zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Giet 2/3 van de paprikasaus in een ovenschaal en verdeel de kipfilets hierover. Giet de overige saus over de kip. Verbrokkel de feta erover en bak de kip ca. 20 minuten in de oven. Was de peterselie, hak hem fijn en bestrooi de kip met de peterselie. Serveer met de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paprikakip met feta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven