Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oosterse kip met sinaasappelen en cashewnoten recept
Oosterse kip met sinaasappelen en cashewnoten recept

Oosterse kip met sinaasappelen en cashewnoten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snij de kipfilets in stukjes, verwijder met een scherp mes de schil van de sinaasappels zodat het wit niet meer zichtbaar is en snij in stukjes.
Was de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Was de lente-uitjes en snij in dunne ringetjes.
Pel de knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook aan, voeg de kip toe en bak in ca. 5 minuten goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Voeg de sinaasappelen, de appel, de cranberry's, de kerrie, de sambal en de ketjap toe en roerbak het geheel nog ca. 10 minuten op middelmatig vuur.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren, blijf omscheppen.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en bestrooi met de lente-uitjes en de cashewnoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oosterse kip met sinaasappelen en cashewnoten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven