Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marokaansekip met olijven recept
Marokaansekip met olijven recept

Marokaansekip met olijven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de kip in 8 stukken. Verhit de olie in de braadpan en braad de stukken kip rondom bruin. Schil de uien en de knoflook en hak ze fijn. Doe ze met het zout en de specerijen bij de kip en laat ze onder omscheppen 10 minuten meebakken. Verhit de kippenbouillon en schenk hem over de kip. Was de citroenen, snijd ze in vieren, haal eventueel de pitten eruit en doe ze bij de kip. Laat dit 35 minuten stoven met de deksel schuin op de pan. Het kippenvlees moet heel gaar zijn. Ontpit de olijven. Schik de kip in een voorverwarmde ovenschaal en houd deze warm. Verhit de olijven in de saus en leg de oliven en de citroen om de kip heen. Laat de saus op hoog vuur inkoken tot hij dik vloeibaar is en schenk hem over de kip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit marokaansekip met olijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven