Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mariannes zachtgestoofde groene pesto kip recept
Mariannes zachtgestoofde groene pesto kip recept

Mariannes zachtgestoofde groene pesto kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een grote braadpan met dikke bodem de kipstukjes in 2 eetlepels olijfolie bruin bakken in twee gedeelten (anders koelt de olie te veel af). De kip uit de pan nemen. Een eetlepel olie (of becel)toevoegen, 8 in reepjes gesneden salieblaadjes en 4 of 5 gesnipperde knoflookteentjes fruiten en de ui meefruiten. De kip terug in de pan doen, peper en zout er over malen en even meebakken. De pesto toevoegen. De wijn en de tomatenblokjes met het vocht erbij doen en de olijven. Het geheel aan de kook brengen. De rest van de in reepjes gesneden salie en knoflooksnippers even opbakken in een koekenpan en over de kip en saus strooien. Het geheel minstens 1,5 Š 2 uur heel zachtjes stoven op een sudderplaatje. Proeven, eventueel peper en zout toevoegen en nog wat pesto.

Serveersuggesties

Serveren met gebakken plakken polenta en in de oven geroosterde groenten (bijvoorbeeld plakken courgette, stukken paprika, in kwarten gesneden tomaten, en/of een eenvoudige groene salade met tomaten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit mariannes zachtgestoofde groene pesto kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven