Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lemper Ajam recept
Lemper Ajam recept

Lemper Ajam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rijst. Doe de rijst in een kookpan met zoveel water dat ze anderhalf vingerkootje onderstaat. Doe ook het blokje santen erbij, breng aan de kook en zet de pan 30 minuten in een oven van 130 graden Celcius. Kook de kip gaar in kokend water en trek de kip met een vork in reepjes. Maak een boemboe van kemirie, sambal, ui, djinten, ketoembar, knoflook. Fruit de boemboe 5 minuten in wat olie, doe de kip en de dikke santen erbij en laat op een laag vuurtje sudderen totdat het mengsel nagenoeg droog is. Breng op smaak met zout en assemwater. Rol de rijst uit tot een plak met een dikte van 1cm en snijd de plak in stukken van 10 x 10cm. Verdeel de vulling over de rijstplakjes en rol deze stevig op. Zorg evoor dat de zijkanten ook goed dicht zijn. Knip van de magnetronfolie in stukken van 20 x 20cm en rol de rijstrolletjes hierin. Stoom de pakketjes 10 minuten in een stoompan en serveer.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lemper ajam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven