Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Koninginnenhapje recept
Koninginnenhapje recept

Koninginnenhapje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de kip in het kokend water. Doe er de groenten en het kruidentuiltje bij. Laat, afgedekt, 40 50 min. koken. Zeef de bouillon. Haal het vel van de kip en het vlees van de karkas. Snijd het kippenwit in blokjes. Kruid het gehakt en rol tot nootgrote balletjes. Pocheer ze in kokend water. Giet ze af en laat uitlekken. Bak de champignons snel aan in een nootje boter. Roer de blonde roux met de boter en de bloem en leng aan met 1 liter bouillon. Roer glad en laat de saus indikken. Klop de eierdooier los in de room en voeg het aan de saus. Laat nog even warmen maar niet koken. Schep de kip, champignons,de balletjes in de saus. kruid met peper en zout en muskaat.

Allergenen Informatie

Voor dit koninginnenhapje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven