Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knapperige kip recept
Knapperige kip recept

Knapperige kip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe de kippenpootjes in een ruime pan en giet er zoveel water bij dat ze net onder staan.
Doe hierbij de knoflook, tijm en een snuifje zout.
Breng aan de kook en pocheer de kip zachtjes in 10 tot 1 5 minuutjes.
Neem van het vuur en laat dit de kip nog 30 minuten afkoelen in de bouillon.
Meng in een kom: bloem, selderijzout, cayennepeper en piment.
In een andere kom: de karnemelk.
Haal de kip uit de bouillon (bouillon niet weggooien, kan nog gebruikt worden om soep te maken bv)en dep droog met wat keukenpapier.
Frituurpan opwarmen tot 180 gr C.
Wentel de kip eerst in de karnemelk en daarna door de bloem.
Frituur deze in de olie gedurende ca 5 minuutjes, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knapperige kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven