Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kiptajine met groene olijven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe n dag van te voren alle ingredinten voor de marinade in een keukenmachine en draai tot je een soort "pasta" krijgt. Smeer de stukken kippenbout in met deze marinadepasta en laat een hele nacht marineren (afgedekt in de koelkast). Vergeet je nu de kip n nacht van tevoren te marineren dan kan dat ook wel op de dag van de bereiding, maar hoe langer de kip marineert, hoe lekkerder ze wordt. Doe de kip (met de marinade) op de dag van bereiding samen met de roomboter of de zonnenbloemolie en de fijngehakte ui in een tajine of een kookpan. Voeg er het water en het builtje peterselie/koriander aan toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de tajine of op de pan en laat ongeveer 35 minuten zachtjes stoven. Niet vergeten af en toe te roeren zodat alle aroma's zich goed vermengen met de kip. Spoel van tevoren de olijven af in een vergiet onder de kraan en voeg ze dan toe aan de kip. Voeg wat water toe indien nodig. Doe het deksel er weer op, breng aan de kook en laat nog 15 minuten op laag vuur zachtjes stoven. Verwarm de oven vr op 180 graden C. Haal het builtje kruiden uit de pan of tajine en schep de stukken kip met de saus en de olijven in een ovenschaal. Zet de schaal kip in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten bakken zodat de kip een mooi goudbruin korstje krijgt. Schep de stukken kip weer in de tajine of op een mooie schaal, schep de saus en de olijven er overheen. Knijp er het sap van de halve citroen overheen en garneer met een beetje fijngehakte platte peterselie.

Serveersuggesties

Dien op met warm Marokkaans brood en een lekkere salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kiptajine met groene olijven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kiptajine met groene olijven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Neem in plaats van citroensap, citroenen die in kokend water met grof zeezout liggen (ca. 2 weken) en kook ze 30 min. mee in de tajine, is heerlijk.
    Elly gaf dit recept op 29 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven