Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipshoarma van Mamma recept
Kipshoarma van Mamma recept

Kipshoarma van Mamma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak, indien nodig, de kipfilet schoon en snijd het in blokjes. Doe hier alvast het zakje shoarma kruiden bij. Versnipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de champignons in schijfjes. TIP: Gebruik voor het snijden van de champignons een eierensnijder, dan krijg je mooie gelijkmatige schijfjes! Doe in de braadpan een klontje boter. Als de boter gesmolten en klaar om in te bakken is, doe je de kip erin en bak je dit goed door, zodat de kip goed dicht geschroeit is. Dan zet je de braadpan op het kleinste vuur met een warmhoud-plaatje eronder. Af en toe wel even doorroeren, zodat het niet aanbrandt! Dan pak je de hapjespan of koekenpan en daar doe je ook weer een beetje boter in. Laat dit smelten en bak vervolgens hier de champignons in. Doe daarna de ui en de paprika bij en laat dit even doorbakken. Als dit gedaan is, doe je de hele inhoud van de hapjespan of koekenpan bij de kip. Laat dit nog even doorpruttelen, zodat de smaak van de kruiden goed intrekt. Intussen verwarm je de over voor, voor de pitabroodjes of afbakbroodjes. Volg hiervoor verder de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als je gewone puntjes o.i.d. erbij eet kan je dit gedeelte natuurlijk overslaan. Als de broodjes klaar zijn kan je opscheppen en aan tafel! Lekker met knoflooksaus, loempiasaus, sambal en een frisse salade. Eet smakelijk!!!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipshoarma van mamma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kipshoarma van Mamma heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Lekker slim dat van die eiersnijder om daar de champignons mee te snijden NOT die snijder is nu naar de vaantjes dus en nog wel een goeie van leifheit :(
    Rob Sloos gaf dit recept op 21 januari 2015 5 uit 5 sterren
  • Echt super lekker!
    Bezoeker gaf dit recept op 10 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven