Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippensoep en pasteitje van kippenragout (Vidée / Fideke) voor 6 personen recept
Kippensoep en pasteitje van kippenragout (Vidée / Fideke) voor 6 personen recept

Kippensoep en pasteitje van kippenragout (Vidée / Fideke) voor 6 personen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg eerst de kip en de hele uien met een kruidnagel erin in de soepketel.
Vul deze met water en zet de pan op het vuur.
Laat het geheel aan de kook komen, voeg al roerend de bouillonblokjes toe.
Zet de bouillon nu op klein vuur en laat de bouillon ongeveer drie uur trekken.
De laatste 20 minuten voeg je de 5 kipfilets, de fijngesneden winterwortel en prei erbij en laat die ook gaar worden.

"De basis voor de ragout en kippensoep is nu klaar".

Haal de kip uit de pan, laten deze afkoelen en pluk het bruikbare vlees ervan af.
Snijd de kipfilets in stukjes en verdeel 1/3 deel voor de soep
en ongeveer 2/3 voor de ragout)

RAGOUT:
Smelt boter in een pan.
Laat de verse champignon, die je in 3 mm plakjes hebt gesneden, even hierin bakken.
Bestrooi de champignons tijdens het bakken met wat peper, zout en citroensap.

Smelt in een andere pan ondertussen wat boter.
Smoor hierin de fijn gesnipperde ui (goud bruin).
Voeg de (witte)bloem al roerend toe,
voeg nu al roerend de (koks)room toe en roer dit tot een mooie roux.
(Als de roux te snel indroogt, kan je het beste de pan even van het vuur afhalen)
Blijf met een garde roeren, de bloem mag niet aanbakken!
(De bloem moet wel “garen” dit duurt hooguit twee minuten.)

Voeg nu beetje bij beetje wat bouillon bij,
als de ragout te dik wordt kan je weer wat nieuwe bouillon toevoegen.
Voeg nu de peterselie, nootmuskaat, peper & zout en Maggi toe.
Maggi blijf je toevoegen tot je de juiste smaak hebt.

Voeg nu de champignons toe aan de saus.

Voeg nu de kipfiletjes in stukjes gesneden aan de ragout toe.

Mocht de ragout onverhoopt toch te dun zijn geworden kan je hem binden met maïzena.

Bak ondertussen de bladerdeeg bakjes en vul deze met de Ragout.

Smakelijk!
Chef Harold

Serveersuggesties

Ook lekker bij friet en rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippensoep en pasteitje van kippenragout (vidée / fideke) voor 6 personen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven