Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenragout recept
Kippenragout recept

Kippenragout


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200║ C.

Kook de soepkip gaar in bouillon. (zie mijn recept: heldere kippensoep van hele soepkip)
Het vlees moet heel goed loslaten van het bot. Haal de soepkip uit de bouillon en laat afkoelen tot handwarm. Verwijder eerst het vel en gooi dat weg. Haal zorgvuldig al het vlees van het bot en snijd het klein. Verhit de boter in een braadpan, maak de champignons schoon, snijd ze klein en bak ze in de boter. Voeg de melk toe, het kippenvlees, de bouillonblokjes en eventueel 1 Ó 2 pollepels van de getrokken bouillon. Strooi royaal kerriepoeder erbij en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat 2 Ó 5 min. doorkoken. Af en toe goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Als de ragout te dik is kun je nog wat melk of getrokken bouillon toevoegen. Breng op smaak met peper, zout en kerrie. Maak een papje van wat ma´zena met koud water. Bind hiermee de ragout en laat nog 2 min. doorkoken.

Verwijder de dekseltjes en bak de pasteitjes af volgens recept van de leverancier.
Leg een pasteitje op een voorverwarmd bord, vul met de ragout en drapeer royaal kippenragout er omheen. Leg tot slot het dekseltje erop.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippenragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven