Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenbout  met Zeeuws spek en geitenkaassaus recept
Kippenbout  met Zeeuws spek en geitenkaassaus recept

Kippenbout met Zeeuws spek en geitenkaassaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de olijfolie, de gember, de cayennepeper en de kerrie poeder. Smeer de kippenbouten in met dit mengsel en kruid eventueel nog met zout en peper.
Wikkel om iedere kippenbout 3 plakjes Zeeuws spek en leg ze op een bakplaat. Bak de kippenbouten in 50 minuten in het midden van de oven gaar.
Kook de sperziebonen in een bodem water met wat zout beetgaar.
Smelt ondertussen de boter in een pannetjes. Fruit hierin de ui tot deze lichtbruin kleurt. Voeg de witte wijn en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de geitenkaas erdoor tot deze helemaal is opgelost. Voeg de kookroom en de nootmuskaat toe, meng tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Vind je de saus te dun, dan kun je altijd nog wat allesbinder toevoegen.
Verdeelde kippenbouten over 4 borden, schenk de geitenkaassaus erover en serveer met de sperziebonen!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kippenbout met zeeuws spek en geitenkaassaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven